dilluns, 12 de desembre del 2016


ESC...apa't a la neu: estades i allotjament
Per aprofitar el cap de setmana val la pena allotjar-se a prop de les pistes. Les estacions disposen d'una àmplia i variada oferta hotelera, però a més a més, la Xanascat (Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya) proposa temptadores ofertes al Pirineu.
El programa 'ESC...apa't a la neu!' t'ofereix múltiples opcions per practicar l'esquí, el surf de neu, els trineus amb gossos o moltes activitats més. Podràs triar entre el 'Pack clàssic' (dos dies de forfet i una nit d'alberg) i el 'Pack alternatiu'. O potser t'interessa un paquet a mida? En aquest cas, pots organitzar un grup i sol·licitar el que més us interessi en la modalitat 'ESC neu a la carta' Per últim, si el que t'interessa són activitats de neu per l'escola, no et perdis el programa "Escola de neu". 



dilluns, 5 de desembre del 2016



Decideix com serà el nou Carnet Jove!
El Carnet Jove ha fet 30 anys i és el moment de pensar en el futur. Com t’imagines el nou carnet? Quines propostes o  suggeriments t’agradaria fer? Ara és el moment de dir-hi la teva!  
Obrim un període de participació fins al 15 de desembre per tal que tots els joves catalans de 12 a 30 anys digueu com voleu el nou Carnet Jove.
Com puc participar-hi?
1.    Accedeix al formulari que trobaràs a la part inferior d’aquest article
2.    Omple les caselles de correu electrònic i franja d’edat
3.    Fes les teves aportacions

Grups de treball
Totes les aportacions rebudes s’analitzaran i es classificaran en grans blocs temàtics, que es materialitzaran en grups d’opinió i interacció a Facebook. Si et ve de gust podràs participar en tants grups com vulguis, aportar les teves idees i punts de vista i debatre amb altres participants. D’aquesta manera les aportacions inicials s’aniran treballant de forma més específica.
Tallers presencials
I finalment alguns de vosaltres us trobareu cara a cara en uns tallers presencials que es duran a terme a cadascuna de les cinc demarcacions catalanes amb la finalitat de treballar tots plegats en la concreció dels elements que han de definir el nou Carnet Jove. A cada taller participaran diversos grups de joves, organitzats en quatre taules per grups d’edat. 
Un cop fets els cinc tallers, les conclusions s’incorporaran al procés de definició del nou Carnet Jove.
Estàs preparat per fer el nou Carnet Jove? No t’ho pensis més, participa-hi i fem història junts!


Els bots conversacionals, nou recurs per aprendre idiomes
Pots aprendre idiomes de moltes maneres. En escoles especialitzades, públiques o privades, de forma autodidacta amb CDs o aplicacions, amb “ nadius” tot prenent un “coffee” en una terrassa, estades a l’estranger... de la mà de la intel·ligència artificial, ara pots aprendre idiomes amb els bots conversacionals.
Què són els bots? Un bot (afèresi de robot) és un programa informàtic que imita el comportament humà i que pot realitzar diverses funcions interactuant amb les persones. Aquesta interacció pot ser en forma de conversa, mitjançant la veu, el xat, etc. Els bots aprenen del comportament de l’usuari/a, i ja són presents en algunes de les xarxes socials més populars.
Bots d’aprenentatge d’idiomes
Duolingo és una de les millors aplicacions per aprendre idiomes, i una de les primeres a disposar d’un bot conversacional. En aquest moments ofereixen l’alemany, l’espanyol i francès i aniran ampliant amb altres idiomes. És capaç d’assumir diferents rols (conductor, xef de cuina, etc) per dur a terme converses en diferents contextos. Disponible per a IOS i properament per a Android.
Andy, vol que t’oblidis que estàs parlant amb un robot i adopta nom de persona per ser el teu amic a l’hora de practicar l’anglès amb el format de conversa. Disponible per a IOS i properament per a Android.
LangLearn Bot proposa un sistema d’interacció diferent. No utilitza les converses sinó que tradueix a l’instant les nostres frases amb forma de xat a diversos idiomes. Compatible amb Facebook Messenger, actualment està en fase de proves (versió Beta).Mucho Lingo és un bot similar, també compatible amb Facebook Messenger.
Lingio Translate és un bot similar als dos anteriors, però que també és compatible amb Telegram, Skype y Slack. Tradueix 50 idiomes amb l’afegit de poder escoltar 20 d’ells per tal de millorar l’oïda i la pronunciació. Disponible per a IOs i Android.
Mondly proposa l’aprenentatge d’idiomes treballant en contextos concrets i quotidians: reservar un hotel, demanar un restaurant, etc. Suporta 33 idiomes diferents i reconeixement de veu. Disponible en versió web, IOS i Android.
Exactly és un bot per a Telegram molt senzill amb funcions de diccionari d’anglès que permet escoltar la pronunciació de les paraules. Learning English és també un bot per a Telegram però més complet que l’anterior.
MOOEC (Massive Open Online English Course) és un bot conversacional en el qual la conversa no la començaràs tu, sinó el propi bot.
PronunciationBot és un bot per a Telegram pensat per millorar la pronunciació. Compatible amb 84 idiomes i que es pot utilitzar de forma individual o afegint-lo a grups de conversa.