dilluns, 18 de desembre del 2017


Alumnes de l’ESO de l’INS Bernat el Ferrer participen en el programa Voluntariat per la llengua
El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que consisteix a formar parelles entre persones voluntàries que parlen català i persones aprenents que el parlen una mica i volen millorar-lo. Les parelles dediquen una hora a la setmana durant 10 setmanes a conversar en català.
Fins ara, a Molins de Rei, el programa VxL l’havia desenvolupat el Servei de Català de la vila amb persones adultes, però al mes d’octubre, el Servei de Català i el Punt Jove, de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei, van fer la proposta i difusió del programa a tots els centres de secundària de Molins de Rei, i l’activitat va tenir molt bona acollida.
Aquest mes de desembre han iniciat el programa nou parelles d’alumnes d’ESO de l’Institut Bernat el Ferrer, tot i que hi ha previsió d’ampliar les parelles perquè hi ha 22 alumnes voluntaris més que també s’han ofert a participar en el programa. 
El programa VxL s’anirà implementant a la resta de centres de secundària de Molins de Rei al llarg de l’any 2018. Això no obstant, hi poden participar tots els joves interessats que vulguin, tant per ser voluntaris com aprenents. Només cal que es posin en contacte amb el Servei de Català de Molins de Rei o el Punt Jove i ja els informaran de tot el procediment a seguir.