dimarts, 14 d’abril del 2015


L’Assemblea de Mou! El Cul! selecciona les propostes del procés de pressupostos participatius 2015        



Divendres 10 d’abril es va dur a terme l’assemblea de decisió del procés de pressupostos participatius proposat des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc del 4rt Pla Local de Joventut – MOU!.
                         
Aquest procés va adreçat a tots els i les joves de 14 a 30 anys que viuen a Molins de Rei o bé que tenen una relació directe amb el municipi ja sigui per motius d’estudi, feina o associatives. Té com a principal objectiu que la joventut de la vila decideixi a quines activitats o projectes es destinen 6.000 € del pressupost de la regidoria. Les accions presentades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o l’emancipació i es van distribuir en 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat, de 14 a 17 anys i de 18 a 30 anys.
Tot el procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, integrada per representants de les entitats juvenils i tècnics de la Regidoria de Joventut.
 
En la fase de recollida de propostes s’ha presentar un total de 3 propostes:
Taller obert de gralla baixa
Elaboració d’un videoclip del grup Grallioli
Taller de grups de música

La priorització de les propostes es fa segons el següent procediment:
1. Criteri de votació popular: amb un pes del 75 %. La votació popular va tenir dues fases: a la primera (votació individual), els joves van votar cadascuna de les propostes (a favor – en contra – en blanc) i posteriorment es va votar per grups, de manera que cada grup d’edat va decidir quina era l’acció prioritària dins les accions del seu .
2. Criteri estratègic. Aquest criteri, amb un pes del 15 %, fa referència a l’adequació de les propostes presentades a les accions prioritàries recollides al Pla Local de Joventut vigent al municipi.
3. Criteri de necessitats bàsiques: amb un pes del 10%, per a aquelles accions que facin referència als àmbits de Salut, Treball, Habitatge, Educació o Seguretat, com a necessitats bàsiques.
El proper 16 d’abril a les 19h30’ a la Federació Obrera es farà l’Assemblea Oberta, on les propostes presentades seran explicades i votades per la seva realització.

Les accions es duran a terme entre el mes d’abril i desembre de 2015.
 
Per a més informació, us podeu adreçar al Punt Jove, c/ Jacint  Verdaguer 48 
o trucar al telèfon 93 668 54 52.   pij.molins@diba.es.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada