dimecres, 23 de novembre del 2016


Davant la violència masclista: Rebobina. Canviem el fil de la història 

De quantes maneres creus que es pot lluitar contra la violència masclista? El proper 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb molts actes arreu de Catalunya.

Per què es commemora aquest dia?
L’any 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data que commemorava el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Pel moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.
Rebobina. Canviem el fil de la història
La campanya d'enguany, que porta aquest títol, ens convida a reflexionar sobre el fet de tornar a fixar l'atenció en allò que volem comprendre. Aquest lema ens dóna la possibilitat de trobar els elements que ens permetin comprendre i interpretar el com i el perquè és imprescindible si volem eradicar la violència masclista i canviar el fil de la història.
De vegades no prestem prou atenció a les primeres senyals d'alerta, les passem per alt. I en aquest gest de no parar atenció, quan no rebobinem, normalitzem i naturalitzem la violència masclista, la legitimem socialment. A la primera senyal d'alerta rebobinem, no podem mirar cap a un altre lloc, perquè eradicar la violència masclista és urgent.
Què es fa? On i quan?
Cada any es duen a terme diverses activitats de sensibilització arreu del territori per commemorar aquest dia. Pots informar-te'n a l'ajuntament o al Punt Jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada