dimarts, 15 de maig de 2012

Erasmus per a joves emprenedors

La Comissió Europea et proposa un nou projecte adreçat als i les joves emprenedors/es, que té per objectiu potenciar l'esperit empresarial, la internacionalització i la competitivitat. Afanya’t: el termini per sumar-se a l’Erasmus per a Joves Emprenedors acaba el 31 de maig.

Erasmus per a joves emprenedors
 
Aquest tipus d’Erasmus es basa en l’intercanvi de coneixements i experiències entre un jove emprenedor, d’una banda, i un empresari experimentat d’una petita o mitjana empresa, l’anomenat empresari d’acollida, d’una altra. I el projecte consisteix en una convivència i col•laboració professional en períodes d’entre 1 i 6 mesos. L’estada dels joves emprenedors en algun dels 27 estats membres de la Unió Europea està parcialment subvencionada per la Comissió Europea.
Per participar en aquest Erasmus cal que siguis una persona emprenedora que planegis iniciar un projecte, i que comptis amb un pla d’empresa viable, o bé que ja hagis iniciat un projecte empresarial recentment, és a dir en els darrers tres anys. De l’altra banda, el programa també cerca persones empresàries que han tingut èxit en els seus negocis i que volen transmetre la seva experiència i savoir-faire en qualsevol sector empresarial. D’aquesta simbiosi, els aspirants europeus a empresaris n’extrauran les habilitats necessàries per a crear i/o dirigir amb èxit una petita o mitjana empresa a Europa.