CONSELL ADOLESCENTS

 

Consell d’Adolescents de Molins de Rei

Es tracta d’un òrgan consultiu i participatiu de l’Ajuntament de Molins de Rei que permet la participació dels nois i les noies de la vila. Així doncs, els i les adolescents de Molins de Rei tindran el seu espai per ser consultats, escoltats i ser partícips de les decisions, ja que es proposaran accions concretes per transformar la ciutat.

L’objectiu és incorporar-los en la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els amoïna. Es pretén que els i les adolescents del municipi  desenvolupin diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític, i la capacitat de participació en els assumptes públics.

Qui i com formar part del Consell d’Adolescents?

Els nois i noies des de 1r fins a 4t de l’ ESO que ho desitgin (amb l’autorització de les famílies).

Constitució del Consell d’Adolescents.

Una vegada hagin estat anunciats oficialment els consellers i conselleres que formaran part del Consell, es celebrarà un acte solemne amb la presència de l’Alcalde i la resta de l’equip de govern, on es farà públic l’encàrrec a treballar durant l’any.

Trobades / Sessions de treball del Consell d’Adolescents.

El Consell d’Adolescents es reunirà un cop al mes durant tot l’any. Les sessions es celebraran en dijous de cada mes, de 17.30 h a 19 h, a la Federació Obrera. En ocasions puntuals, es podrà convocar el Consell en sessions extraordinàries.

El Consell d’Adolescents de Molins de Rei obté el certificat de bones pràctiques 

El Consell d’Adolescents de Molins de Rei ha obtingut el certificat de bones pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Més informació

Tanmateix podeu descarregar-vos el certificat obtingut fent Clic aquí

Consell d'Adolescents curs 2019-2020


El primer Consell d’Adolescent va rebre per part de l’Alcalde l’encàrrec d’organitzar activitats per adolescents i joves durant les Festes de Primavera i la Festa Major de Sant Miquel. Aquest primer Consell d'Adolescents també va crear el seu propi logotip. 
Consell d'Adolescents curs 2020-2021

L'encàrrec per part de l'Alcalde va ser la confecció i gravació d’una cançó d’estil urbà  amb un missatge reivindicatiu, així com l'aparició en el videoclip d'imatges o llocs emblemàtics de Molins de Rei.
Els missatges que van escollir els consellers i conselleres per aparèixer al vídeo van ser sobre igualtat de gènere i contra el bullying. Es va gravar un videoclip amb la col·laboració del rapè Nel·lo C.

Article de la revista digital Viu Molins de l’acte en commemoració al Dia Internacional de la violència envers les Dones-25N on va participar el Consell d'Adolescents i es va passar el vídeo: 

https://www.viumolinsderei.com/2021/11/26/desenes-despelmes-recorden-les-dones-victimes-de-la-violencia-masclista/


Consell d'Adolescents curs 2021-2022
L’encàrrec de l’Alcalde per aquest nou Consell d’Adolescents va ser gravar un podcast sobre un tema que estigués relacionat amb algun dels ODS(Objectius del Desenvolupament Sostenible)de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

El tema escollits pels consellers i conselleres va ser la salut mental dels i les joves.El podcast es va gravar amb la col·laboració de Ràdio Molins de Rei. 

Podcast salut mental joves


Consell d'Adolescents curs 2022-2023
Per aquest nou curs l'encàrrec de l'Alcalde és sobre la pau i en donar suport a les persones que fugen del seu país per raons bèl·liques.

Entrevista i enquesta sobre les persones refugiades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada