dimecres, 28 de maig del 2014

#QueFortAixòdelsFebles


 
 
 
 
 
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, impulsa un concurs, #QueFortAixòdelsFebles, sobre els pronoms febles i l'ús que en fan els joves. El concurs tindrà lloc del 26 de maig al 27 de juny a Ràdio Flaixbac.

 
. L’acció promou l’ús adequat del català entre els joves amb un llenguatge espontani i desenfadat, allunyat del discurs acadèmic: un model de llengua correcte però al mateix temps fresc i modern.

 

#QueFortAixòDelsFebles són cinc concursos d’una setmana de durada cadascun a Ràdio Flaixblac. "Va de nyaps", a El matí i la mare que el va parir, se centra en acudits que contenen errors. "Trenca’t les banyes", al programa Feed Bac, proposa jeroglífics que es poden contestar des de les xarxes socials. "La mida sí que importa", al programa Bac Up, consisteix en una batalla entre dos oients que hauran de resumir frases usant pronoms febles. A "Tres són multitud", a Feed Bac, els oients han de triar entre diverses combinacions de pronoms, i al Bac Up, els oients participen en un concurs de preguntes i respostes per mitjà de les xarxes socials anomenat "No és el que sembla". 

 

Cada divendres se sorteja una tauleta digital Android amb el sistema operatiu en català entre els finalistes setmanals.