dimecres, 5 de setembre del 2018


BEQUES PER A ESTUDIANTS DE MOLINS DE REI
Fins el 15 de setembre està obert el termini per sol•licitar les beques per estudiants de Molins de Rei que han cursat ensenyaments de nivell post obligatori. Són ajuts que poden arribar als 600 euros i es tramiten a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. També està obert el període per què les AMPA i les escoles demanin subvencions per a l’adquisició de material escolar per al curs 2018-2019.
Un any més l’Ajuntament impulsa beques pels estudiants de Molins de Rei que han cursat ensenyaments de nivell post obligatori. Poden optar a aquestes beques els alumnes de la vila que continuïn estudiant un cop han acabat l’ensenyament obligatori. Poden demanar ajuts municipals de fins a 300 euros per la matrícula i de 300 euros més per desplaçaments si compleixen amb els requisits que ha aprovat el ple de l’Ajuntament i que es mantenen respecte a anys anteriors.
Els requisits per a accedir-hi són els següents:
  • Estar empadronat a Molins de Rei amb anterioritat a l’1 de setembre de 2016
  • Haver cursat com a mínim el 50% de les assignatures/crèdits dels estudis post obligatoris del curs escolar 2017-2018 als que s’ha presentat i haver aprovat el 100% d’aquestes assignatures/crèdits
  • No estar en possessió de titulacions acadèmiques de igual o superior nivell a les dels estudis per als quals es sol·licita beca
  • Acreditar que la renda anual de la unitat familiar de convivència (any 2017) no excedeixen el llindar econòmic anual establert a les bases.
Les persones interessades poden presentar la documentació, juntament amb la sol·licitud de l’1 al 15 de setembre de 2018, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (al carrer Rubió i Ors, 2-4), de dilluns a dijous, de 8’30h a 19h i divendres, de 8’30h a de 15h.   
Ajuts per a material escolar
D’altra banda, l’Ajuntament també ha obert el període per a la presentació de sol·licituds de subvenció per a centres educatius públics de Molins de Rei que imparteixen educació infantil i primària o secundària obligatòria, i les AMPA de les escoles esmentades, per a l’adquisició de material escolar per al curs 2018-2019. El material escolar subvencionable està format per llibres de text; llibres de lectura/coneixement de l’aula; llicències de materials digitals de llibres de text o llibres de lectura/coneixement de l’aula; llibres o materials (cd, dvd,...) per a la biblioteca; i material d’aules especialitzades.
Aquesta convocatòria estarà oberta fins el proper 30 de setembre i la sol·licitud també es tramita a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

 

Cursos de formació per a persones a l’atur a Molins de Rei: 
Cursos gratuïts amb places limitades, amb inici dels primers cursos a mitjans de setembre (Període 2018)
CURS D’ANGLÉS 200 h: Nivell A2 o B1, d'acord amb el nivell dels participants a partir d’una prova. Possibilitat d’accedir a fer l'examen de nivell (MERC) del Servei de Llengües de la UAB.
CURS PREPARATORI NIVELL 1 D’ACTIC, 100 h: Domini elemental en l’ús de les TIC. Usuari bàsic considerat inclòs en la societat digital. Possibilitat d’examinar-se en el mateix Centre.
CURS PREPARATORI NIVELL 2 D’ACTIC, 100 h: Domini efectiu en l’ús de les TIC, de caràcter generalista en la seva aplicació. Usuari autònom i  amb capacitat crítica envers l’ús de les TIC. Possibilitat d’examinar-se en el mateix Centre.
Informació i presentació de sol·licituds:
Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses
Carrer de Francesc Layret, 15 – Polígon El Pla,  Molins de Rei)
 Tel.93 668 48 12 / ocupacio@molinsderei.cat
Horari: de dilluns a divendres, de 8:00 a 19:30 hores.