dijous, 26 de novembre del 2020

 MOBILITAT INTERNACIONAL

Que la COVID-19 NO ENS ATURI!

















Si tens ganes de marxar a l'estranger i no saps per on començar, demana informació a l'Assessoria de Mobilitat Internacional del Punt Jove: puntjovemolinsderei.cat




dimecres, 25 de novembre del 2020










El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat es suma, un any més, a la promoció d’iniciatives programades coincidint amb la celebració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, incorporant-hi la perspectiva juvenil. 

El Servei Comarcal de Joventut, conjuntament amb l’Oficina Jove d’Emancipació i el Departament de Feminismes del Consell Comarcal del Baix Llobregat, es congratula de presentar la campanya 2020, centrada en la distribució d’un vídeo breu de denúncia i conscienciació vers la violència masclista.

El material audiovisual que vehicula la difusió del missatge de la campanya ha estat produït per creaRSA, S.C.C.L (Creació de Responsabilitat Social Audiovisual, de treball associat, sense ànim de lucre i d’iniciativa social). 

Es va aconseguir reunir un grup de joves d’Olesa de Montserrat compromesos/es amb els objectius que persegueix la campanya i que estaven disposats/des a participar-hi. 

El vídeo recrea quatre situacions que, malauradament, resultaran familiars a qualsevol persona que les visualitzi. Les diferents expressions de violència masclista es denuncien emprant els formats propis de diferents plataformes de xarxes socials, el que confereix major versemblança a cadascuna de les situacions assenyalades.



Manifest Institucional de l’Ajuntament de Molins de Rei

25 de novembre de 2020
Dia Internacional per l’erradicació de la violència masclista contra dones i nenes



“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”

“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre). La campanya reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

Les violències masclistes són violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones. Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. La campanya interpel·la els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució.




La campanya també destaca el paper de les persones de l’entorn i dels testimonis d’aquestes agressions. Davant les violències masclistes no és possible tenir una postura neutral. És a dir, si no et situes al costat de la dona en situació de violència, estàs de la banda de l’agressor. Et converteixes així en còmplice d’aquella violència masclista. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors. A través de la sanció social vers l’agressor, l’entorn esdevé un agent actiu partícip de la solució a les violències masclistes.