JOVES PRESSUPOST PARTICIPATIUS MOU EL CUL!2022

Aquest procés, adreçat a tots els i les joves entre 14 i 30 anys que viuen a Molins de Rei o bé tenen una relació directa amb el municipi – ja sigui per motius d’estudi, feina o associatives -, té com a principal objectiu principal que els i les joves decideixin a quines activitats o projectes es destinen 12.000 € del pressupost municipal.  

Les accions presentades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o emancipació, i es van distribuir en 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat: de 14 a 17 anys, i de 18 a 30 anys.

Informació normativa Pressupostos Participatius MOU EL CUL!2022


Assemblea Jove per decidir propostes presentades:Dijous 7 d’abril es va dur a terme l’assemblea oberta de decisió de les propostes finançades a través dels pressupostos participatius de Joventut en el marc del Pla Local de Joventut – MOU!

 


                           En total, es van presentar un total de 19 propostes, de les quals se’n van aprovar per unanimitat, 13 projectes. Totes les accions, van ser explicades, consensuades i aprovades per l’assemblea ,amb  un import total de 11.870 €; i es  duran a terme fins al desembre de 2022.

Les propostes presentades i aprovades a la categoria de 14 a 17 anys,   van ser:

·         Taller de Falles per Sant Joan: Els joves de l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, faran tallers per aprendre a preparar les falles populars i per recuperar aquest element característic dels focs de Sant Joan.

·         10è aniversari colla infantil dels diables de l’Agrupa: La colla infantil de diables de l’Agrupa celebra el seu 10è aniversari amb activitats adreçades a tots els infants de la vila. Activitat de matí de tallers, jocs, festa d’escuma, animació de màgia i dinar.

·         Activitats de visibilització de Sant Joan adreçat a infants i joves de la vila: Els joves de l’Esplai l’Agrupa volen realitzar activitats  per donar a conèixer i fer més festiva la diada de Sant Joan.

I pel que fa a les propostes  en la categoria de 18 a 30 anys:

·         Revivim la Flama: Bastoneres de Molins proposen recuperar les danses tradicionals de ball folk a la vila, mitjançant tallers de danses que es podran veure durant la revetlla de Sant Joan.

·         El Ball de Les Esventades: Bastoneres de Molins volen dotar de ball propi a l’entitat Bastoneres de Molins. Es tracta d’un ball de lluïment:  la composició de la peça musical, coreografia, gravació de la peça i vestuari.

·         Llums intel·ligents per als timbals del Camell: Fabricació i instal·lació de LEDs als timbals amb un circuit i sensors que facin que s’encenguin els llums al picar els timbals.

·         Tallers artístics: Realització, durant el mes de novembre, de tallers artístics dirigits a joves, on puguin desenvolupar la creativitat i expressar les seves inquietuds artístiques.

·         Concert de joves 10è Aniversari diables de l’Agrupa: Concert d’aniversari a càrrec d’un grup de versions, on el joves del municipi puguin gaudir d’aquesta celebració.

·         Curtmetratge de terror i comèdia: Realització d’un curtmetratge de terror i comèdia, per presentar als festivals de Terror de Molins i Festival de Sitges 2022. Els temes a tractar serien l’ocupació, la soledat, etc.

·         Projecte “Qui Comença”: Rodatge de l’últim capítol de la webserie Qui comença, durant els mesos de maig a setembre.

·         Projecte Quinto de Nadal de Molins de Rei: Organització de la segona edició del Quinto popular de Molins de Rei, el 25 de desembre després del dinar de Nadal, amb l’objectiu de promoure la cultura popular i tradicional. Aquesta activitat destinarà els recursos aconseguits a La Marató de TV3 de l’any en curs.

·         Projecte Cap d’any! Espectacle piromusical per començar el nou any.

·         Urban Rap Batlle: Activitat musical amb batalles de rap a realitzar durant la Festa Major. Organitzat per l’entitat Associació Molinside.

El projecte de Pressupostos Participatius de joves  es du a terme des de l’any 2010, de manera que enguany s’arriba a la 13a edició. Durant aquests anys, s’hi han presentat un total de 107 projectes i se n’han aprovat i executat 101.

Un cop seleccionades les propostes que es duran a terme, el període d’implementació dels projectes s’allargarà fins al desembre del present any 2022. Per  a més informació sobre el procés, podeu consultar www.molinsderei.cat/pressupostosparticipatiusjoves o bé, el blog  del Punt Jove.

 

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada