dilluns, 24 de març del 2014

Camps de treball internacionals

La Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT) ha obert avui el període d’inscripció per participar als camps de treball d’intercanvi internacional, organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions.
Les inscripcions s’han de fer al web de COCAT de Catalunya, i hi ha temps fins el novembre. Es preveu que uns 18.000 joves europeus participaran en aquests 1.880 camps de treball, més de 600 dels quals serien catalans.
Els camps de treball internacionals són projectes de voluntariat on un grup de joves d’arreu del món contribueix a tasques pel bé de la comunitat que acull el projecte. El desenvolupament de l’estada es fa en convivència amb altres persones, de manera que el jove ha de participar de totes les tasques quotidianes (neteja, preparació d’àpats...). La durada sol ser d’entre dues i tres setmanes, tot i que també hi ha estades d’un mes i de fins a un any sencer.

Es pot escollir entre projectes de diferents temàtiques: restauració arqueològica, desenvolupament mediambiental, desenvolupament comunitari, solidaritat, treball amb infants, etcètera. Tots aquests camps es desenvoluparan en comunitats locals dels cinc continents, en un intercanvi de places entre entitats juvenils d’arreu del món coordinades per l’associació Alliance. A Catalunya, aquest intercanvi de places i l’organització d’un total de 16 camps de treball en territori català que comptaran amb participants estrangers i catalans, és organitzat per la Direcció General de Joventut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada