divendres, 28 de març de 2014

MOU EL CUL 2014: Pressupostos Participatius


Nova edició del MOU! EL CUL! procés de pressupostos participatius, adreçat a joves de 14 a 30 anys de Molins de Rei
 
Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei s’inicia el període de difusió de la quarta edició el projecte MOU! EL CUL!, un procés de pressupostos participatius, emmarcat en el 3r Pla Local de Joventut – MOU!3.

Aquets procés s’adreça a  tots els joves i les joves de 14 a 30 anys, que viuen a Molins de Rei. L’objectiu és que la joventut de Molins de Rei decideixi a quines activitats o projectes es destinen 6.000 € del pressupost de la Regidoria. Les accions han d’estar relacionades amb l’oci, la cultura i la creació o l’emancipació. Hi ha 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat.

Tot el procés estarà validat per a Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, que està integrada per representants de les entitats i tècnics de la regidoria de Joventut. Les seves funcions es concreten en assessorar sobre els aspectes tècnics del procés i fer-ne el seguiment i l’avaluació.

El calendari d’aquesta fase del projecte és:
 
Data
Acció

1 al 30 d'abril de 2014
Difusió del projecte
 
1 al 30 d'abril de 2014
Recollida de propostes
 
5 al 9 de maig de 2014
Valoració propostes per part de la Comissió de Seguiment
 
12 de maig de 2014
Taller de participació
 
19 de maig al 31 de desembre de 2014
Implementació dels projectes
 
 
 
Per a més informació, us podeu adreçar al Punt Jove, carrer Verdaguer 48, 21 de dilluns a divendres de 17 a 20 h i els dimecres de 10 a 14 h o consultar  www.pijmolinsderei.blogspot.com o  pij.molins@diba.es

dimecres, 26 de març de 2014

Camps de treball 2014 per a joves de 14 a 29 anys
Camps de treball 2014


 
Un any més, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família continua donant suport a la promoció dels camps de treball com a activitat idònia per a joves de 14 a 29 anys.

Els camps de treball són activitats de voluntariat adreçades a joves amb compromís, amb ganes de compartir bons moments amb altres joves amb els seus interessos per a deixar, amb la seva tasca i servei, la seva empremta en el territori i la seva gent. N'hi ha de diferents tipologies i arreu de Catalunya i del món. Encara no teniu plans per aquest estiu? No sabeu què és un camp de treball?

 
Doncs aquí us ho expliquem en 2 minuts!

 
Si teniu interès en participar-hi podreu fer la vostra preinscripció entre el 8 i el 14 d'abril. Tota la informació dels "Camps de treball 2014" la trobareu en el web jove.cat.
 


dilluns, 24 de març de 2014

Camps de treball internacionals

La Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT) ha obert avui el període d’inscripció per participar als camps de treball d’intercanvi internacional, organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions.
Les inscripcions s’han de fer al web de COCAT de Catalunya, i hi ha temps fins el novembre. Es preveu que uns 18.000 joves europeus participaran en aquests 1.880 camps de treball, més de 600 dels quals serien catalans.
Els camps de treball internacionals són projectes de voluntariat on un grup de joves d’arreu del món contribueix a tasques pel bé de la comunitat que acull el projecte. El desenvolupament de l’estada es fa en convivència amb altres persones, de manera que el jove ha de participar de totes les tasques quotidianes (neteja, preparació d’àpats...). La durada sol ser d’entre dues i tres setmanes, tot i que també hi ha estades d’un mes i de fins a un any sencer.

Es pot escollir entre projectes de diferents temàtiques: restauració arqueològica, desenvolupament mediambiental, desenvolupament comunitari, solidaritat, treball amb infants, etcètera. Tots aquests camps es desenvoluparan en comunitats locals dels cinc continents, en un intercanvi de places entre entitats juvenils d’arreu del món coordinades per l’associació Alliance. A Catalunya, aquest intercanvi de places i l’organització d’un total de 16 camps de treball en territori català que comptaran amb participants estrangers i catalans, és organitzat per la Direcció General de Joventut.

Programa: l' Estiu és teu!

El programa l’Estiu és Teu és una proposta de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya que s’adreça als nois i les noies de 5 a 16 anys amb l’objectiu que es puguin divertir i aprendre d’una manera diferent durant les vacances d’estiu als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).
 
Aquest programa està dividit en dotze modalitats d’activitats diferents dirigides per professors especialitzats i monitors de lleure pertanyents a diferents empreses del sector del lleure juvenil, totes elles supervisades i orientades d’acord amb els Serveis Pedagògics de l’ACJ.
 
A més de les classes instructives i/o les activitats pràctiques relacionades amb el tema principal de l’estada, durant les estades els participants prenen part en activitats diverses, com ara excursions, tallers, gimcanes, jocs de nit, i altres, totes elles amb una clara finalitat pedagògica i educativa.
 
 
 

Exposició: Art per la PauCINEMA: A propósito de Llewyn Davis