dilluns, 27 de juny del 2016



Viatjar entre contenidors

T’apassiona viatjar però els mitjans de transport tradicionals ja no t’emocionen. Si busques noves sensacions a l’hora de viatjar, sabies que viatjar en vaixells mercants, també és una opció?
Una manera alternativa de viatjar
És clar que aquesta experiència no et deixarà indiferent. No serà un viatge, serà una aventura amb un halo de misteri, com una pel·lícula per explicar. Els trajectes poden durar dies o diversos mesos i poden sorgir imprevistos que provoquin retards o canvi de rutes. Per tant, no és una opció per als impacients o els/les que volen tenir tot sota control.
Si aprecies la tranquil·litat i la intimitat a l’hora de viatjar, apreciaràs aquest sistema de transport, ja que la tripulació estarà concentrada en la seva feina. És el més semblant al recés i tranquil·litat que pots trobar allotjat/da en un monestir, però sobre el mar.
Un altre dels atractius són les rutes i destinacions d’aquests vaixells, totalment allunyats de les rutes i destinacions turístiques.
L’allotjament a bord
Malgrat el que puguis pensar, les cabines de passatgers són més àmplies que les dels creuers. També disposen de certes “comoditats” com bany privat, una nevera petita, televisió i aire condicionat. Ah!...i una finestra amb vistes, amb permís dels contenidors.
També podràs utilitzar, si s’escau, els mitjans d’entreteniment i descans de la tripulació, com taules de ping pong, gandules, etc. Malgrat d’algunes zones vetades, podràs deambular pel vaixell amb llibertat.
Menjaràs el que menja la tripulació i amb la tripulació, la qual cosa et permetrà conèixer la vida d’aquests llops de mar i, fins i tot, fer-hi amistat.
La durada de les escales portuàries solen ser de 24h, majors que les dels creuers. Tindràs més temps per explorar aquests indrets.
Com puc contractar un camarot?
Evidentment, aquest és un sistema de transport minoritari i molt desconegut. Els vaixells que accepten passatgers a bord no n’acullen més de 10 o 12. El preu del camarot dependrà de la durada del trajecte i pot oscil·lar entre 80 i 120 € per dia. Per tant, no és una opció per a motxillers/es que cerquen viatges tirats de preu, encara que tampoc és una opció prohibitiva.
Aquí l’atractiu està en allò que és desconegut, en l’aventura.
Algunes agències de viatges ofereixen aquesta experiència. És el cas de Maris Freighter Cruise and Travel Club, Freighter Expeditions, Cargo Ship Voyages, The Cruise People o Sea Travel Ltd.
Algunes companyies de transport marítim convencionals com la CMA CGM també ofereixen aquesta possibilitat en els seus vaixells de càrrega.
Sempre podeu fer a Internet una recerca de companyies marítimes de càrrega i mirar si ofereixen aquest servei de transport per a passatgers.
Potser no sigui una idea a realitzar a curt termini, però per aquells/elles que penseu fer alguna vegada un viatge diferent, pot ser una opció interessant a la vostra agenda de desitjos.
Més informació : www.jove.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada