dimecres, 31 de gener del 2018


El 6 de febrer és el Dia de la Internet més segura (Safer Internet Day, #SID) a tot el món, enguany amb el lema “Crea, connecta i comparteix amb respecte: una Internet millor comença amb tu”. L’objectiu principal és promoure l’ús responsable i segur d’Internet i les noves tecnologies.
El Dia de la Internet més segura vol fer-nos veure que tots els avantatges que ens permeten les noves tecnologies es poden girar en contra nostra si no em fem un bon ús. Al web oficial del Safer Internet Day es poden trobar totes les activitats i esdeveniments previstos, així com vídeos i d'altres materials per a la celebració del SID 2018. Tota l'actualitat sobre aquest tema la podeu seguir a les xarxes socials a través de les etiquetes #SID2018 i #SaferInternetDay.
Centre Internet + Segura
El Centre Internet + Segura és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya té l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’aplicar el seny i la precaució a l’hora de navegar per la xarxa i l’ús d’altres eines TIC. Al seu portal trobareu un apartat específic per a joves amb les normes bàsiques de seguretat (correu electrònic, sales de xat, xarxes socials, mòbils i tauletes, jocs en xarxa i aplicacions), les responsabilitats que tenen tots els usuaris d’Internet, una línia d’ajuda professional i gratuïta per resoldre problemes a la xarxa i recursos per millorar la seguretat (vídeos, jocs, guies, campanyes o aplicacions, entre d’altres recursos).
Més informació :
·         Safer Internet Day  
·         Centre Internet + Segura  
·         Internet Segura a Edu365  
 

dilluns, 29 de gener del 2018


La Comissió Europea, mitjançant el Departament de Política Regional i Urbana, ha organitzat el projecte The Road Trip Project amb l’objectiu d’oferir a joves europeus l’oportunitat de viatjar per Europa entre la primavera i l’estiu de 2018 i fer una road movie amb les experiències viscudes.
Vuit joves, d’entre 18 i 30 anys, tindran l’oportunitat de recórrer Europa en un microbús durant un mes amb totes les despeses pagades! Si t’apassiona viatjar, t’agrada l’aventura, vols conèixer nous llocs, cultures i gent diferent apunta’t al Road Trip Project i tot això es pot fer realitat.
Les inscripcions estan obertes fins l’11 de febrer.
Més informació : https://roadtriproject.eu

Des de l’Equip KABUA, depenent del grup Educació, Famílies i Comunitat de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, us volen convidar a participar en El Quart Concurs de Vídeos Kabua “Joves per canviar el món”. La Plataforma d’Acció Social Kabua busca que els joves, no solament puguin expressar les seves opinions sobre diferents temes d'actualitat o problemàtiques, utilitzant les TIC, sinó que també siguin capaços d'actuar de manera crítica.
I és amb aquest objectiu que neix el Concurs Kabua “Joves per canviar el món!”, de manera que joves (d’entre 12 i 18 anys) facin propostes d’acció social mitjançant la realització d’un  vídeo de denúncia i/o sensibilització, utilitzant qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil.
Les temàtiques del concurs d’enguany són:
Els refugiats del segle XXI: propostes per a l’abordatge de la situació,
Els efectes del canvi climàtic i la seva prevenció,
Diversitat funcional: com trencar les barreres arquitectòniques, psicològiques i socials,
La lluita contra la pobresa i
La diversitat cultural ens enriqueix.-
Les propostes han de seguir els següents requisits:
1. El contingut del vídeo ha de tenir la següent estructura:
a.      Introducció a la temàtica/problemàtica social escollida.
b.      Desenvolupament de la narració amb arguments sòlids.
c.       Proposta de canvi o millora d’aquesta problemàtica.
2. Enregistrar el vídeo en format MP4 (horitzontal) amb una durada de 3-5 min.
3. El vídeo ha de ser original. Ha de versar sobre alguna de les temàtiques proposades.
No s’admeten vídeos que tractin temàtiques diferents, que tinguin continguts publicitaris o que no respectin el Codi de conducta de les ONGD, especialment pel que fa a pautes comunicatives, publicitat i ús d’imatges.
4. Poden ser de ficció, animació o documental.
La data límit per a enviar els vídeos és el 20 d’abril!
Hi haurà 10 finalistes; un primer premi de 600 €, un segon premi de 300 € i un tercer premi de 150€!Per a més informació, entreu a la Plataforma d’Acció Social Kabua on trobareu les Bases del Concurs : http://kabua.uab.cat

 

dilluns, 15 de gener del 2018


Vacances en família 2018: inici del període de preinscripcions.

Preinscripcions del 15 de gener a les 12 hores fins el 5 de febrer a la mateixa hora

Amb l'objecte de potenciar el lleure familiar i fomentar, com un aspecte educatiu, la convivència dels membres de la unitat familiar entre ells i la resta de famílies, un any més, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant l'Agència Catalana de la Joventut i amb el suport de la Direcció General de Famílies, organitza el programa Vacances en família als albergs de la Xanascat .

L'allotjament als albergs és una opció ideal per descobrir-ne l’entorn i per fer-hi nombroses activitats en família. El programa Vacances en família va dirigit a totes les famílies residents a Catalunya amb fills i filles menors de 18 anys. Aquelles famílies interessades a participar en el programa, podreu realitzar la preinscripció des del 15 de gener a partir de les 12 hores fins el 5 de febrer a la mateixa hora, als webs xanascat.cat/vacancesenfamilia treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/families/lleure_familiar.

dijous, 11 de gener del 2018

 
 
 
 
 
ESC...apa't a la neu: estades i allotjament
El programa 'ESC...apa't a la neu!' t'ofereix múltiples opcions per practicar l'esquí, el surf de neu, els trineus amb gossos o moltes activitats més. Podràs triar entre el 'Pack clàssic' (dos dies de forfet i una nit d'alberg) i el 'Pack alternatiu'. O potser t'interessa un paquet a mida? En aquest cas, pots organitzar un grup i sol·licitar el que més us interessi en la modalitat 'ESC neu a la carta' Per últim, si el que t'interessa són activitats de neu per l'escola, no et perdis el programa "Escola de neu". 
Programa ESCapa't a la Neu