dijous, 18 de juliol del 2013

Erasmus +

Cap a l’Erasmus +Nou programa de la Unió Europea (UE) que vol reforçar i anar més enllà del reeixit Erasmus. Coneixes els altres subprogrames que també afavoreixen l’intercanvi europeu i la formació continuada? Leonardo da Vinci, Comenius, Grundvitg, Youth in Action... Ara tots aquests projectes s’aixoplugaran sota el gran paraigües de l’Erasmus +, que comptarà amb més recursos i es preveu desplegar a partir del gener del 2014. La UE afegeix un plus a l’Erasmus.


L' Erasmus +  permetrà a 4 milions de joves que estudieu, feu pràctiques, ensenyeu o feu voluntariat a l’estranger durant els propers quatre anys. Aquesta és la intenció amb què neix l’Erasmus +, en paraules de la comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou.
Ja actualment, un 10% dels estudiants de la UE realitzeu part dels estudis o les pràctiques fora del vostre país gràcies a l’Erasmus o a d’altres programes, públics o privats. L’objectiu: que al final de la dècada aquest percentatge arribi al 20%. Per a aconseguir-ho, la Comissió Europea ha fixat en 14,5 milions d’euros el pressupost que s’hi preveu destinar des del 2014 fins al 2020 (un 40% més dels recursos actuals per a beques de mobilitat d’estudis o treball).
La intenció és que l’Erasmus en surti reforçat, que tingui un “plus”. Després dels dubtes que es van generar l’any passat sobre si hi hauria suficients recursos econòmics per a poder mantenir-lo, la Comissió Europea s’ha adonat que es tracta d’un programa que cal potenciar. Els joves que el fan sumen punts de cara al mercat laboral i també s’afavoreix la mobilitat. Per això han decidit apostar-hi clarament. “És més important que mai en els temps que corren, amb una dura situació econòmica i alts nivells d’atur juvenil”, declara la comissària Vassiliou. I és que les xifres corroboren l’enorme èxit de l’Erasmus que ha permès a més de tres milions de joves europeus d’estudiar a l’estranger des de la seva creació, el 1987. De fet, el curs passat s’ha batut un rècord històric amb 252.000 estudiants que s’han acollit al programa.
 
Ja ho saps, si t’interessa adquirir experiència internacional, millorar el nivell d’idiomes i ampliar horitzons, sàpigues que l’any vinent el nou Erasmus + tindrà un plus.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada