dijous, 18 de juliol del 2013

Si ho saps fer: acredita’t

 


Si ho saps fer: acredita’t
Ens trobem en un entorn laboral molt competitiu en què cada cop més es demanen títols o certificacions d’estudis i experiència. Però també hi ha persones que han après a fer la seva feina en el mateix lloc de treball, ja sigui amb la pràctica, l’experiència o per vies no formals de formació. Si és el teu cas, també pots obtenir una acreditació oficial gràcies al programa “Acredita’t” que evita que juguis amb desavantatge. Perquè si ho saps fer, ara pots aconseguir un títol que ho demostra.

Tens experiència laboral d’almenys 250 dies? Has cursat una formació no formal de com a mínim 300 hores? Si has respost afirmativament a alguna d’aquestes preguntes i aquesta experiència o formació l’has aconseguit en els últims 10 anys, pots participar a “Acredita’t”. També has de tenir en compte que cal haver complert els 20 anys i que la formació o l’experiència laboral, de voluntari o de becari, es correspongui amb els àmbits de qualificació que s’acrediten en aquesta ocasió.
En concret, en aquesta convocatòria el nombre màxim de persones que s'admetran és de 1.712. I els set àmbits professionals pels quals es convoca són els següents: la dependència, la instrucció de gossos d'assistència, el condicionament físic, el ioga, els biocides, la formació de formadors i de les bastides tubulars. Consulta els àmbits professionals dels quals et pots acreditar.
La preinscripció, consta de dues fases: la inscripció telemàtica que comença avui dimecres i tens temps fins al 24 de juliol. Posteriorment has de lliurar la documentació justificativa dels requisits i mèrits al•legats als Serveis Territorials corresponents o al Consorci d’Educació de Barcelona, juntament amb el resguard de la preinscripció i el full de lliurament de documentació. Ho pots fer fins al 26 de juliol.
Per poder acreditar l’experiència laboral cal sol·licitar l'Informe de Vida Laboral i presentar-lo juntament amb els altres documents. Si ets admès/esa a la preinscripció (sortiran les llistes a partir del 16 de setembre) hauràs de passar per les tres fases en què es divideix el procés. La primera és l’assessorament, en què des dels centres designats se’t prepararà perquè siguis avaluats. Com? Oferint-te assessorament per identificar les unitats de competència relacionades amb el teu historial.
La segona etapa és la d’avaluació pròpiament, en què podràs demostrar les competències professionals per les quals demanes l'acreditació. La Comissió d'Avaluació del programa serà l'encarregada d'establir els mètodes d'avaluació  i la decisió final sobre el reconeixement de les competències. Si superes aquesta etapa d’avaluació, arribaràs a la fase d’acreditació de la competència en què rebràs la certificació oficial. El resultat: podràs aconseguir una certificació que et servirà per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.
En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona que està capacitada per desenvolupar una activitat professional (perquè, de fet, ja ho està demostrant amb el seu dia a dia) pugui aconseguir una certificació oficial que ho reconeix. No tens títol? Ara és el teu moment: acredita’t!
Més información

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada