dimecres, 31 de juliol del 2013

Aules d'estudi setembre a la Federació Obrera



S’amplia la oferta de les Aules d’ Estudi de la Federació Obrera coincidint amb el exàmens de Selectivitat de Setembre.
L’ objectiu de les aules d’estudis, es proporcionar als  joves  un espai on poder estudiar amb la tranquil·litat adequada.
Per tal de garantir un espai idoni per a l’estudi, les persones usuàries de la Aules d’estudi,  han de respectar el silenci i les normes bàsiques de bona convivència.
Del 2 al 6 de setembre 2013:
    • De dilluns a divendres de 16 a 22h


dimarts, 30 de juliol del 2013

Punt Jove tancat per vacances, tramitació de Carnets


El Punt Jove romandrà tancat, de l'1 d'agost al 1 de setembre,  si necessiteu tramitar  carnets:  d’ Alberguista en totes les modalitats,  Carnet Jove, Carnet ISIC i Carnet ITIC podeu adreçar-vos  al:

 
Punt d'Informació Juvenil de l'Agència Catalana de la Joventut

Adreça: C/ Calàbria, 147

Població: Barcelona

Telèfon:  93 483 83 84

Horari: De dilluns a divendres de 9’30 a 14h.
 

divendres, 26 de juliol del 2013

EMPALMAT 2013





Aquest concurs, organitzat per les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei,  té com a objectiu promocionar grups de música i/o solistes locals amb 4 anys o menys d’experiència. Hi poden participar solistes o grups en els quals, com a mínim, un dels  membres hagi nascut a Molins de Rei, hi estigui empadronat actualment, o bé sigui alumne de l’Escola Municipal de Música.
 

El concurs consta de dues fases:
1. Semifinals: aquesta fase del concurs consisteix en una audició en la qual cada grup o solista disposa de 12 minuts per interpretar les seves peces musicals  i es durà a terme el dia 14 de setembre, a partir de les 18 h, a l’Escola  Pont de la Cadena
 
La distribució dels grups es farà per sorteig, el dia 09 de setembre, a les 19:00 h, a la Sala d’actes de la Federació Obrera. Com a mínim, hi haurà d'assistir un representant del grup.
 
 
El jurat, del concurs, està format per un membre de cadascuna de les següents entitats: Escola Municipal de Música Julià Canals, Metal Defenders, Triamúsica  i Ràdio Molins.
 
 
2- Final: on actuaran els grups finalistes de  l’Empalmat a la nit del 27 de setembre de la Festa Major de Sant Miquel.
 
 
Els grups interessats hauran de presentar
el full d'inscripció i adjuntar-hi el rider tècnic del grup o solista (segons model facilitat per l'Organització). Els documents es podran trobar a Ca n’Ametller, al Servei d’Atenció Municipal (plaça de Catalunya, 1) i al Punt Jove (c/ Verdaguer, 48).
 
 
 
El període de presentació de les sol·licituds serà fins el 4 de setembre. Les sol·licituds es podran presentar al registre de:
 
Ca n’Ametller (c. Jacint Verdaguer, 95 bis).

Servei d’Atenció Municipal  (plaça de Catalunya, 1).
 
 
Per a més informació us podeu adreçar al Punt Jove, de dilluns a divendres, de 17 a 20 h, i els dimecres, de 10 a 14 h, trucar al 93.668.54.52 o enviar un correu electrònic  pij.molins@diba.es.

dijous, 18 de juliol del 2013

Erasmus +

Cap a l’Erasmus +Nou programa de la Unió Europea (UE) que vol reforçar i anar més enllà del reeixit Erasmus. Coneixes els altres subprogrames que també afavoreixen l’intercanvi europeu i la formació continuada? Leonardo da Vinci, Comenius, Grundvitg, Youth in Action... Ara tots aquests projectes s’aixoplugaran sota el gran paraigües de l’Erasmus +, que comptarà amb més recursos i es preveu desplegar a partir del gener del 2014. La UE afegeix un plus a l’Erasmus.


L' Erasmus +  permetrà a 4 milions de joves que estudieu, feu pràctiques, ensenyeu o feu voluntariat a l’estranger durant els propers quatre anys. Aquesta és la intenció amb què neix l’Erasmus +, en paraules de la comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou.
Ja actualment, un 10% dels estudiants de la UE realitzeu part dels estudis o les pràctiques fora del vostre país gràcies a l’Erasmus o a d’altres programes, públics o privats. L’objectiu: que al final de la dècada aquest percentatge arribi al 20%. Per a aconseguir-ho, la Comissió Europea ha fixat en 14,5 milions d’euros el pressupost que s’hi preveu destinar des del 2014 fins al 2020 (un 40% més dels recursos actuals per a beques de mobilitat d’estudis o treball).
La intenció és que l’Erasmus en surti reforçat, que tingui un “plus”. Després dels dubtes que es van generar l’any passat sobre si hi hauria suficients recursos econòmics per a poder mantenir-lo, la Comissió Europea s’ha adonat que es tracta d’un programa que cal potenciar. Els joves que el fan sumen punts de cara al mercat laboral i també s’afavoreix la mobilitat. Per això han decidit apostar-hi clarament. “És més important que mai en els temps que corren, amb una dura situació econòmica i alts nivells d’atur juvenil”, declara la comissària Vassiliou. I és que les xifres corroboren l’enorme èxit de l’Erasmus que ha permès a més de tres milions de joves europeus d’estudiar a l’estranger des de la seva creació, el 1987. De fet, el curs passat s’ha batut un rècord històric amb 252.000 estudiants que s’han acollit al programa.
 
Ja ho saps, si t’interessa adquirir experiència internacional, millorar el nivell d’idiomes i ampliar horitzons, sàpigues que l’any vinent el nou Erasmus + tindrà un plus.



Si ho saps fer: acredita’t

 


Si ho saps fer: acredita’t
Ens trobem en un entorn laboral molt competitiu en què cada cop més es demanen títols o certificacions d’estudis i experiència. Però també hi ha persones que han après a fer la seva feina en el mateix lloc de treball, ja sigui amb la pràctica, l’experiència o per vies no formals de formació. Si és el teu cas, també pots obtenir una acreditació oficial gràcies al programa “Acredita’t” que evita que juguis amb desavantatge. Perquè si ho saps fer, ara pots aconseguir un títol que ho demostra.

Tens experiència laboral d’almenys 250 dies? Has cursat una formació no formal de com a mínim 300 hores? Si has respost afirmativament a alguna d’aquestes preguntes i aquesta experiència o formació l’has aconseguit en els últims 10 anys, pots participar a “Acredita’t”. També has de tenir en compte que cal haver complert els 20 anys i que la formació o l’experiència laboral, de voluntari o de becari, es correspongui amb els àmbits de qualificació que s’acrediten en aquesta ocasió.
En concret, en aquesta convocatòria el nombre màxim de persones que s'admetran és de 1.712. I els set àmbits professionals pels quals es convoca són els següents: la dependència, la instrucció de gossos d'assistència, el condicionament físic, el ioga, els biocides, la formació de formadors i de les bastides tubulars. Consulta els àmbits professionals dels quals et pots acreditar.
La preinscripció, consta de dues fases: la inscripció telemàtica que comença avui dimecres i tens temps fins al 24 de juliol. Posteriorment has de lliurar la documentació justificativa dels requisits i mèrits al•legats als Serveis Territorials corresponents o al Consorci d’Educació de Barcelona, juntament amb el resguard de la preinscripció i el full de lliurament de documentació. Ho pots fer fins al 26 de juliol.
Per poder acreditar l’experiència laboral cal sol·licitar l'Informe de Vida Laboral i presentar-lo juntament amb els altres documents. Si ets admès/esa a la preinscripció (sortiran les llistes a partir del 16 de setembre) hauràs de passar per les tres fases en què es divideix el procés. La primera és l’assessorament, en què des dels centres designats se’t prepararà perquè siguis avaluats. Com? Oferint-te assessorament per identificar les unitats de competència relacionades amb el teu historial.
La segona etapa és la d’avaluació pròpiament, en què podràs demostrar les competències professionals per les quals demanes l'acreditació. La Comissió d'Avaluació del programa serà l'encarregada d'establir els mètodes d'avaluació  i la decisió final sobre el reconeixement de les competències. Si superes aquesta etapa d’avaluació, arribaràs a la fase d’acreditació de la competència en què rebràs la certificació oficial. El resultat: podràs aconseguir una certificació que et servirà per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.
En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona que està capacitada per desenvolupar una activitat professional (perquè, de fet, ja ho està demostrant amb el seu dia a dia) pugui aconseguir una certificació oficial que ho reconeix. No tens títol? Ara és el teu moment: acredita’t!
Més información

dimecres, 10 de juliol del 2013

Acte exel·lència educativa 2013


20 alumnes de Batxillerat i Formació Professional de Grau Superior dels centres educatius de Molins de Rei, reben el reconeixement al seu esforç i excel•lència educativa en un acte a La Gòtica.
 
Aquesta acció vol reconèixer la dedicació dels i les joves, valorar la seva trajectòria personal ja sigui en l'àmbit familiar, escolar o social, així com al terreny del lleure i de les aficions, amb el   desig de motivar-los a prosseguir els seus estudis en aquells nivells d'ensenyament que decideixin escollir i també conèixer com el món empresarial aplica els criteris de qualitat i excel·lència en la gestió de persones.
 
 

Durant l'acte,  Pep Salas Prat, enginyer implicat en la innovació en el terreny de les energies netes i premi Innovació 2011 atorgat per Radio Molins de Rei, que va  impartir la conferencia-diàleg La Recerca ens truca a la porta.

Els alumnes reconeguts han estat:

Alumnes batxillerat:
 
1.      LAURA IZAGUIRRE CASTILLO. Col·legi Virolai.
 
2.      MARTA TORÀ MILÀ. Col·legi Virolai.
 
3.      VALÈRIA MÁRQUEZ MÁRQUEZ. Col·legi Virolai.
 
4.      MARTA RIBA BAQUÉS. Col·legi Virolai.
 
5.      CLARA PEDREROL FELIP. Institut Lluís de Requesens.
 
6.      LAURA ZAERA ARÍS. Institut Lluís de Requesens.
 
7.      PELUMI FADARE OWOLABI. Institut Lluís de Requesens.
 
8.      ARIADNA D’OCÓN MORATANA. Institut Lluís de Requesens.
 
9.      LAURA ALCOVERRO GIL. Institut Lluís de Requesens.
 
10. LAURA GARCÍA MARTÍNEZ. Institut Lluís de Requesens.
 
11. POL PÉREZ SÁNCHEZ. Institut Lluís de Requesens.
 
12. HELENA CASTILLO ESPÍN. Institut Bernat el Ferrer.
 
13. ALBA DOBLAS VILARNAU. Institut Bernat el Ferrer.
 
14. ALEJANDRO LLORCA PÉREZ. Institut Bernat el Ferrer.
 
15. MARC MONNÉ RIUS. Institut Bernat el Ferrer.
 
16. ELISABET MUNTÉ ROCA. Institut Bernat el Ferrer.
 
  Alumnes formació professional – grau superior:
 
1.      CARLOS BALMORI BORREGO. Institut Bernat el Ferrer.
 
2.      ALEIX BETRAN MARTÍNEZ. Institut Bernat el Ferrer.
 
3.      LAURA DOMÍNGUEZ SÁNCHEZ. Institut Bernat el Ferrer.
 
4.      ANA GUTIÉRREZ CAMACHO. Institut Bernat el Ferrer.
 
 
Els alumnes, acompanyats dels seus professors/es, també realitzaran  el divendres 12 de juliol, a les 9.00 h, una visita a l’empresa VIUDA DE LAURO CLARIANA. (c/ Ponts de Can Baruta,s/n al polígon Riera del Molí de Molins de Rei) empresa amb més de 50 anys d’experiència al servei del Reciclatge i compromesa amb el mediambient.