dijous, 18 de juliol de 2013

Erasmus +

Cap a l’Erasmus +Nou programa de la Unió Europea (UE) que vol reforçar i anar més enllà del reeixit Erasmus. Coneixes els altres subprogrames que també afavoreixen l’intercanvi europeu i la formació continuada? Leonardo da Vinci, Comenius, Grundvitg, Youth in Action... Ara tots aquests projectes s’aixoplugaran sota el gran paraigües de l’Erasmus +, que comptarà amb més recursos i es preveu desplegar a partir del gener del 2014. La UE afegeix un plus a l’Erasmus.


L' Erasmus +  permetrà a 4 milions de joves que estudieu, feu pràctiques, ensenyeu o feu voluntariat a l’estranger durant els propers quatre anys. Aquesta és la intenció amb què neix l’Erasmus +, en paraules de la comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou.
Ja actualment, un 10% dels estudiants de la UE realitzeu part dels estudis o les pràctiques fora del vostre país gràcies a l’Erasmus o a d’altres programes, públics o privats. L’objectiu: que al final de la dècada aquest percentatge arribi al 20%. Per a aconseguir-ho, la Comissió Europea ha fixat en 14,5 milions d’euros el pressupost que s’hi preveu destinar des del 2014 fins al 2020 (un 40% més dels recursos actuals per a beques de mobilitat d’estudis o treball).
La intenció és que l’Erasmus en surti reforçat, que tingui un “plus”. Després dels dubtes que es van generar l’any passat sobre si hi hauria suficients recursos econòmics per a poder mantenir-lo, la Comissió Europea s’ha adonat que es tracta d’un programa que cal potenciar. Els joves que el fan sumen punts de cara al mercat laboral i també s’afavoreix la mobilitat. Per això han decidit apostar-hi clarament. “És més important que mai en els temps que corren, amb una dura situació econòmica i alts nivells d’atur juvenil”, declara la comissària Vassiliou. I és que les xifres corroboren l’enorme èxit de l’Erasmus que ha permès a més de tres milions de joves europeus d’estudiar a l’estranger des de la seva creació, el 1987. De fet, el curs passat s’ha batut un rècord històric amb 252.000 estudiants que s’han acollit al programa.
 
Ja ho saps, si t’interessa adquirir experiència internacional, millorar el nivell d’idiomes i ampliar horitzons, sàpigues que l’any vinent el nou Erasmus + tindrà un plus.Si ho saps fer: acredita’t

 


Si ho saps fer: acredita’t
Ens trobem en un entorn laboral molt competitiu en què cada cop més es demanen títols o certificacions d’estudis i experiència. Però també hi ha persones que han après a fer la seva feina en el mateix lloc de treball, ja sigui amb la pràctica, l’experiència o per vies no formals de formació. Si és el teu cas, també pots obtenir una acreditació oficial gràcies al programa “Acredita’t” que evita que juguis amb desavantatge. Perquè si ho saps fer, ara pots aconseguir un títol que ho demostra.

Tens experiència laboral d’almenys 250 dies? Has cursat una formació no formal de com a mínim 300 hores? Si has respost afirmativament a alguna d’aquestes preguntes i aquesta experiència o formació l’has aconseguit en els últims 10 anys, pots participar a “Acredita’t”. També has de tenir en compte que cal haver complert els 20 anys i que la formació o l’experiència laboral, de voluntari o de becari, es correspongui amb els àmbits de qualificació que s’acrediten en aquesta ocasió.
En concret, en aquesta convocatòria el nombre màxim de persones que s'admetran és de 1.712. I els set àmbits professionals pels quals es convoca són els següents: la dependència, la instrucció de gossos d'assistència, el condicionament físic, el ioga, els biocides, la formació de formadors i de les bastides tubulars. Consulta els àmbits professionals dels quals et pots acreditar.
La preinscripció, consta de dues fases: la inscripció telemàtica que comença avui dimecres i tens temps fins al 24 de juliol. Posteriorment has de lliurar la documentació justificativa dels requisits i mèrits al•legats als Serveis Territorials corresponents o al Consorci d’Educació de Barcelona, juntament amb el resguard de la preinscripció i el full de lliurament de documentació. Ho pots fer fins al 26 de juliol.
Per poder acreditar l’experiència laboral cal sol·licitar l'Informe de Vida Laboral i presentar-lo juntament amb els altres documents. Si ets admès/esa a la preinscripció (sortiran les llistes a partir del 16 de setembre) hauràs de passar per les tres fases en què es divideix el procés. La primera és l’assessorament, en què des dels centres designats se’t prepararà perquè siguis avaluats. Com? Oferint-te assessorament per identificar les unitats de competència relacionades amb el teu historial.
La segona etapa és la d’avaluació pròpiament, en què podràs demostrar les competències professionals per les quals demanes l'acreditació. La Comissió d'Avaluació del programa serà l'encarregada d'establir els mètodes d'avaluació  i la decisió final sobre el reconeixement de les competències. Si superes aquesta etapa d’avaluació, arribaràs a la fase d’acreditació de la competència en què rebràs la certificació oficial. El resultat: podràs aconseguir una certificació que et servirà per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.
En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona que està capacitada per desenvolupar una activitat professional (perquè, de fet, ja ho està demostrant amb el seu dia a dia) pugui aconseguir una certificació oficial que ho reconeix. No tens títol? Ara és el teu moment: acredita’t!
Més información