divendres, 17 d’abril de 2015


Mou! El Cul! selecciona les propostes del procés de pressupostos participatius 2015
 
Aquest any, tres noves propostes juvenils molt melòdiques es desenvoluparan dins el projecte Mou! El Cul! Els Grallers de Molins de Rei i la formació musical Komba't tindran l'oportunitat de fer realitat els seus projectes: La gravació d'un videoclip, un taller de gralla baixa i un taller de grups musicals.
Aquí us deixem el resum d'aquestes idees que en un curt termini de temps tindran cos.

 
Categoria 14-17  anys
Àmbit Oci Alternatiu
Àmbit Cultura i Creació
Videoclip Grallioli: Elaboració d’un videoclip del grup de  Grallioli amb el rodatge obert a la participació dels infants i joves de Molins de Rei. Es convidarà als infants de les diferents entitats de lleure del poble a participar al videoclipi. Els joves formaran part de tot el procés de creació del Videoclip. Des de la planificació: tria de repertori, arranjament de partitures, assajos,guió, enregistrament i postproducció.
 
Taller obert de gralla baixa: Realització d’un taller de gralla baixa obert a tots els joves del poble.
Consistirà en la presentació teòrica de l’instrument (característiques tècniques, possibilitats musicals, repertoris...) i un part pràctica en que es podrà experimentar amb  l’instrument i la seva sonoritat.
 
Categoria  18 a 30 anys
Àmbit Cultura i Creació
Taller de grups de música: Components del grup musical Komba’t proposen dur a terme un taller en el que ensenyaran com forma un grup de música, com s’han de coordinar els components, els avantatges que aporta aquell qui està a dins d’un conjunt musical. Tindrà una part teòrica i una part pràctica en que els joves podran experimentar amb els instruments com bateria, teclats, guitarra elèctrica...
Proposta d'aquest divendres
dins el Marc de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat


A les 22.00 h al Foment C. i A.
Genere: Drama - Duracio: 127 minuts
Direccio: Ava DuVernay
Interpretacio: David Oyelowo, Tom Wilkinson, Carmen Ejogoç

 
Crònica sobre la lluita del polític i activista Martin Luther King en defensa dels Drets Cívils. La història es centra en la marxa des de la ciutat de Selma fins a Montgomery, l'any 1965. L'èxit va obligar el president Lyndon B. Johnson a aprovar la llei sobre el dret a vot dels ciutadans negres.
 
 

dijous, 16 d’abril de 2015

Patis Oberts a les Escoles de Molins de Rei
El projecte Patis Oberts dona resposta a la petició dels joves que vam participat del Pla Local de Joventut 2014-2016, i el pla d’Infància a i Adolescència 2014-2017 d’obrir els patis de les escoles als joves no associats per poder afavorir la creació d’espais d’oci no consumista i fomentar la practica de l’esport entre els joves.

Des del passat 11 d’abril i fins el proper 4 d’octubre els patis de les escoles Estel, L’Alzina i El Palau (fins ara Alfons XIII) estaran oberts cada cap de setmana. El projecte “Patis Oberts” preveu que a cada pati hi hagi una persona per supervisar el correcte ús de les instal·lacions. L’objectiu és habilitar nous espais pel joc i el lleure en les zones més concorregudes i en les franges horàries de més demanda.

En horari de 10h a 14h i de 16h a 21h. Aquesta iniciativa es repetirà diumenge i tots els caps de setmana fins el 4 d’octubre, així com tots els dies del mes d’agost. En canvi no s’obriran els patis els dies festius oficials així com els dies que hi hagi activitats previstes per part d’entitats en aquests espais. Les persones que vulguin utilitzar-los podran fer-ho lliurement, sense cursar cap tràmit o sol·licitud. La normativa d’ús preveu que no se’n pugui fer un ús exclusiu per part de ningú i que es respectin els horaris establerts. Tampoc s’hi podran entrar vehicles a motor ni animals (amb l’excepció dels gossos pigall), i no s’hi podrà fumar ni consumir begudes alcohòliques.
 
 

dimecres, 15 d’abril de 2015

Pensant en treballar a l'estiu?


A Barcelona Inspira t'ho posen fàcil amb el seu Projecte Treballar a l'estiu:

El Treballar a l’estiu és una campanya emmarcada en el Pla de Xoc contra l’atur juvenil i el Programa Barcelona Treball Joves, que ofereix informació, eines i recursos als joves amb la voluntat de facilitar el seu accés al mercat laboral, especialment en períodes estiuencs en què les empreses reforcen la contractació de temporada.

Amb aquest objectiu, el Treballar a l’estiu se suma a altres accions i serveis impulsats per l’Ajuntament de Barcelona a favor de l’ocupabilitat dels joves com són:

◾Les activitats que durant tot l’any s’ofereixen als equipaments juvenils entorn la recerca de feina, la millora de competències i la reorientació professional.

◾Els serveis permanents de Coaching laboral per a joves i d’Assessorament laboral i en Emprenedoria.

Algunes de les activitats proposades són:
  • On pots buscar feina a l’estiu (14/04)
  • Treballar en la recollida de la fruita a Europa (15/04)
  • Prepara’t per buscar feina a l’estiu! (15/04)
  • Que no t’enganyin! Aprèn a llegir contractes temporals (16/04)
  • “Summertime” :: Treballar a l’estiu a l’estranger al sector turístic (16/04)
  • Prepara’t per a buscar feina aquest estiu! (17/04)
  • I fins a 50 més!

+ info al següent link:

http://joves.bcn.cat/treballdetemporada/?page_id=17

Beques Carnet Jove Connecta't

 
Comença el termini per sol·licitar les deu beques d'inserció laboral del carnet!!
 
Si la teva passió és la fotografia, la caracterització, la ràdio, l'ambientació, el vestuari, el còmic, el muntatge musical, el grafisme, el disseny o les lletres...
 
No t'ho pensis més!!
 
Aquesta és la teva oportunitat!!

Tens temps fins el 27 de maig!!!
 
+ info de les bases al següent link:
 

T’atrau el món de les noves tecnologies?
 
Tens entre 18 i 30 anys?

 
Si estàs interessat/da en reorientar la teva carrera professional cap al món de les TIC, et formarem per aconseguir-ho i podràs desenvolupar-te en un sector en alça amb una gran demanda de professionals.

 
Dins del marc del projecte europeu FIT4JOBS (http://fit4jobs.eu/) que rep el suport i el cofinançament de la Comissió Europea, et proposem un pla de formació (13 setmanes) en tecnologies i competències transversals, per tal que adquireixis els coneixements bàsics per començar a treballar. Una vegada finalitzat el període formatiu, tindràs la possibilitat d’incorporar-te en una de les empreses líders en el sector de les noves tecnologies.

 
Per ampliar la informació i inscripció al procés de selecció s’ha organitzat una sessió informativa que tindrà lloc:

 
Dia: 21 d’abril

Hora: de 9.30 a 12.30 hores

Lloc: Sala d’actes de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB (Av. Diagonal, 690 de Barcelona)


Pots inscriure’t a la sessió informativa emplenant aquest formulari Inscripció 

No deixis passar aquesta oportunitat. T’hi esperem!

dimarts, 14 d’abril de 2015


L’Assemblea de Mou! El Cul! selecciona les propostes del procés de pressupostos participatius 2015        Divendres 10 d’abril es va dur a terme l’assemblea de decisió del procés de pressupostos participatius proposat des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc del 4rt Pla Local de Joventut – MOU!.
                         
Aquest procés va adreçat a tots els i les joves de 14 a 30 anys que viuen a Molins de Rei o bé que tenen una relació directe amb el municipi ja sigui per motius d’estudi, feina o associatives. Té com a principal objectiu que la joventut de la vila decideixi a quines activitats o projectes es destinen 6.000 € del pressupost de la regidoria. Les accions presentades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o l’emancipació i es van distribuir en 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat, de 14 a 17 anys i de 18 a 30 anys.
Tot el procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, integrada per representants de les entitats juvenils i tècnics de la Regidoria de Joventut.
 
En la fase de recollida de propostes s’ha presentar un total de 3 propostes:
Taller obert de gralla baixa
Elaboració d’un videoclip del grup Grallioli
Taller de grups de música

La priorització de les propostes es fa segons el següent procediment:
1. Criteri de votació popular: amb un pes del 75 %. La votació popular va tenir dues fases: a la primera (votació individual), els joves van votar cadascuna de les propostes (a favor – en contra – en blanc) i posteriorment es va votar per grups, de manera que cada grup d’edat va decidir quina era l’acció prioritària dins les accions del seu .
2. Criteri estratègic. Aquest criteri, amb un pes del 15 %, fa referència a l’adequació de les propostes presentades a les accions prioritàries recollides al Pla Local de Joventut vigent al municipi.
3. Criteri de necessitats bàsiques: amb un pes del 10%, per a aquelles accions que facin referència als àmbits de Salut, Treball, Habitatge, Educació o Seguretat, com a necessitats bàsiques.
El proper 16 d’abril a les 19h30’ a la Federació Obrera es farà l’Assemblea Oberta, on les propostes presentades seran explicades i votades per la seva realització.

Les accions es duran a terme entre el mes d’abril i desembre de 2015.
 
Per a més informació, us podeu adreçar al Punt Jove, c/ Jacint  Verdaguer 48 
o trucar al telèfon 93 668 54 52.   pij.molins@diba.es.

El Barcelona VisualSound és un festival audiovisual que es celebra cada any a Barcelona i que combina competicions i activitats gratuïtes, lúdiques i divulgatives, relacionades amb diferents àrees de la creació artística audiovisual. Del 14 al 24 d'abril, els diferents equipaments municipals de Barcelona que l'organitzen (centres cívics, espais joves i casals de joves), acullen les competicions i activitats del festival.

T’esperem del 14 al 24 d’abril per gaudir de tot tipus d’activitats gratuïtes relacionades amb el món de l’audiovisual: tallers, projeccions, exposicions, cinefòrums, conferències… Consulta la programació i vine!

+ info a:

http://joves.bcn.cat/visualsound/

dilluns, 13 d’abril de 2015

 


Avui s’ha iniciat la novena edició de la Mostra de Cinema Drets Humans Intercultural on participen tots els cicles educatius de tots els centres escolars a la vila i que te lloc com sempre al Foment Cultural i Artístic (FC&A)

Enguany 3.270 infants i mestres participaran d’aquesta mostra que pretén a través del cinema educar en els valors dels drets humans i la interculturalitat. No només és projecta una pel•lícula sinó que també és fa una presentació prèvia a la projecció i s’elaboren dossiers pedagògics de cada pel•lícula perquè a les escoles es treballi prèvia i posteriorment a la projecció.

Aquí us deixem el link del programa de mà:

http://www.slideshare.net/pijmolinsderei/mostra-cinema

A gaudir del cinema!!!!

 

CAMPS DE TREBALL ESTIU 2015

 

El programa de camps de treball, adreçat a joves de 14 a 29 anys, inclou els camps de treball a Catalunya, els camps de treball a la resta de l’Estat i els camps de treball internacionals.

Els  Camps de Treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposta per la millora qualitativa dels projectes.

Els camps de treball que es realitzen a Catalunya tenen una durada de quinze dies. Els camps d’intercanvi a altres zones de l’estat i a l’estranger, poden tenir una durada superior, depenent del tipus de projecte, el país d’estada o l’entitat organitzadora.

Per als camps de treball a Catalunya per a menors d’edat i camps d’intercanvi amb les Comunitats Autònomes la quota cobreix les despeses d’allotjament, l’alimentació, direcció tècnica i animació i l’assegurança de responsabilitat civil. Els desplaçaments d’anada i de tornada al camp de treball, així com les despeses fora del programa previst, són a càrrec del/la participant, llevat que se t’indiqui una altra cosa.

El preu dels camps de treball a Catalunya varia segons la seva modalitat:

·         Camps de treball a Catalunya amb participants residents a Catalunya: 185 €

·         Camps de treball d’intercanvi amb la resta de Comunitats Autònomes: 110 €

·         Camps de treball d’Intercanvi Internacional: 110 €
El període d’inscripcions per Camps de Treball a Catalunya per a menors d’edat i d’intercanvi amb la resta de Comunitats Autònomes romandrà obert del 13 d’abril (a partir de les 12 h) al  20 d’abril (fins a les 12 h), a la web http://www.xanascat.cat/


Pels Camps de Treball d’Intercanvi Internacional cal consultar aquest enllaç i escollir l’entitat que gestiona el camp que us interessa, on us facilitaran aquesta informació:

http://www.cocat.org/camps-de-treball-internacionals/


No deixis escapar aquesta gran oportunitat:  Gaudeix de l'Estiu!!!!!