dilluns, 27 de juny del 2016



Viatjar entre contenidors

T’apassiona viatjar però els mitjans de transport tradicionals ja no t’emocionen. Si busques noves sensacions a l’hora de viatjar, sabies que viatjar en vaixells mercants, també és una opció?
Una manera alternativa de viatjar
És clar que aquesta experiència no et deixarà indiferent. No serà un viatge, serà una aventura amb un halo de misteri, com una pel·lícula per explicar. Els trajectes poden durar dies o diversos mesos i poden sorgir imprevistos que provoquin retards o canvi de rutes. Per tant, no és una opció per als impacients o els/les que volen tenir tot sota control.
Si aprecies la tranquil·litat i la intimitat a l’hora de viatjar, apreciaràs aquest sistema de transport, ja que la tripulació estarà concentrada en la seva feina. És el més semblant al recés i tranquil·litat que pots trobar allotjat/da en un monestir, però sobre el mar.
Un altre dels atractius són les rutes i destinacions d’aquests vaixells, totalment allunyats de les rutes i destinacions turístiques.
L’allotjament a bord
Malgrat el que puguis pensar, les cabines de passatgers són més àmplies que les dels creuers. També disposen de certes “comoditats” com bany privat, una nevera petita, televisió i aire condicionat. Ah!...i una finestra amb vistes, amb permís dels contenidors.
També podràs utilitzar, si s’escau, els mitjans d’entreteniment i descans de la tripulació, com taules de ping pong, gandules, etc. Malgrat d’algunes zones vetades, podràs deambular pel vaixell amb llibertat.
Menjaràs el que menja la tripulació i amb la tripulació, la qual cosa et permetrà conèixer la vida d’aquests llops de mar i, fins i tot, fer-hi amistat.
La durada de les escales portuàries solen ser de 24h, majors que les dels creuers. Tindràs més temps per explorar aquests indrets.
Com puc contractar un camarot?
Evidentment, aquest és un sistema de transport minoritari i molt desconegut. Els vaixells que accepten passatgers a bord no n’acullen més de 10 o 12. El preu del camarot dependrà de la durada del trajecte i pot oscil·lar entre 80 i 120 € per dia. Per tant, no és una opció per a motxillers/es que cerquen viatges tirats de preu, encara que tampoc és una opció prohibitiva.
Aquí l’atractiu està en allò que és desconegut, en l’aventura.
Algunes agències de viatges ofereixen aquesta experiència. És el cas de Maris Freighter Cruise and Travel Club, Freighter Expeditions, Cargo Ship Voyages, The Cruise People o Sea Travel Ltd.
Algunes companyies de transport marítim convencionals com la CMA CGM també ofereixen aquesta possibilitat en els seus vaixells de càrrega.
Sempre podeu fer a Internet una recerca de companyies marítimes de càrrega i mirar si ofereixen aquest servei de transport per a passatgers.
Potser no sigui una idea a realitzar a curt termini, però per aquells/elles que penseu fer alguna vegada un viatge diferent, pot ser una opció interessant a la vostra agenda de desitjos.
Més informació : www.jove.cat

LES ACTIVITATS D’ESTIU PER A INFANTS  DE 4 A 12 ANYS A MOLINS DE REI

 

Tota la informació de les activitats d’estiu municipal de Molins de Rei, com per exemple, planificacions, comentaris de les activitats, menús, fotos etc... les podeu consultar al blog següent: 


Com cada any des de les Regidories d’Infància, Joventut de l'Ajuntament de Molins de Rei s'han organitzat les activitats d'estiu per als infants i joves de la població, amb l'ànim de cobrir amb activitats educatives i de lleure una part del període de vacances escolars.



Aquest any l’activitat principal es desenvolupa des de les 9 a les 13 h del matí, a l’escola La Sínia. A més es pot gaudir dels següents serveis complementaris: 

  • Acollida matí, de 8 a 9 h
  • Menjador, de 13 a 15,30 h
  • Acollida de tarda, de 15,30  a 17 h 

El període d’activitat, al qual els nens i nenes s’apunten per setmana, va des del 27 de juny a l’ 29 de juliol i de l’ 1 al 9 de setembre 

Per la realització de les activitats els nens i nenes s’agrupen per edats amb els següents grups:


BALDUFES
nascuts l'any 2012
PATACONS
nascuts l'any 2011
BALES
nascuts l'any 2010
BITLLES
nascuts l'any 2009
XARRANQUES
nascuts l'any 2008
RUTLLES
nascuts l'any 2007
BÒLITS
nascuts l'any 2006
SOGATIRES
nascuts l'any 2005
ARRENCACEBRES
nascuts l'any 2002, 2003 i 2004

  

Les activitats de lleure, així com els serveis d’acollida matí, menjador i acollida tarda es fan a l’escola La Sínia.

El centre d’interès de les activitats girat al voltant de” l’Armengol Stalone al món de les arts”, viurem aventures al món de la pintura, el teatre, la música el cinema, l’esport, l’arqueologia i l’arquitectura.




dijous, 23 de juny del 2016



Nit de revetlla

Sant Joan és el conjunt de celebracions que celebren el solstici d'estiu, la nit més curta de l’any i el moment que assenyala el moment de màxima exposició solar. Tot i que el solstici és el dia 21 de juny, la festa se celebra especialment la nit del 23 al 24 de juny, coincidint amb la diada del sant.
Sant Joan és una festa col·lectiva i exalta la vida i l’amor. La seva riquesa simbòlica difícilment pot competir amb cap altre celebració ja que uneix el foc, l’aigua, les herbes remeieres, les cançons, les dites, les bruixes, els balls i fins i tot els rituals de buscar parella. Són habituals les revetlles amb coques i les fogueres acompanyades de petards i coets el cava i l’envelat, on anireu a ballar fins a la sortida del sol. Però cal no oblidar el seny per gaudir plenament de la festa, i de l’endemà.


Revetlles a les xarxes: Etiqueta#revetllasegura
112, Telèfon Únic d'Emergències



dilluns, 13 de juny del 2016

Servei Local de Català de Molins de Rei
slcmolins@cpnl.cat   93 680 37 32
Vols aprofitar el temps aquest estiu practicant el català?
Si busques amb qui parlar en català, vine al nostre Servei de Català i mirarem de trobar-te algú amb qui millorar el català o a qui puguis donar un cop de mà per aprendre'l.
L'estiu és un bon moment per fer activitats que no hem pogut desenvolupar durant la resta de l'any.
Pots posar-te en contacte amb nosaltres :
- per telèfon: 93 680 37 32
- per correu electrònic: slcmolins@cpnl.cat
- venint personalment a Ca n'Ametller, en horari de matí: c. de J. Verdaguer, 95 bis


dimecres, 8 de juny del 2016


Com cada any, la Secretaria d'Universitats i Recerca convoca, a través de l'AGAUR, els ajuts MOBINT 2016-2017, adreçats als estudiants de les universitats catalanes, per fer una estada acadèmica de mobilitat, en el marc dels programes d'intercanvi internacional.
L'objectiu és promoure la mobilitat estudiantil, mitjançant el finançament d'una part de les despeses que comporta la realització d'estudis en altres països.
Els estudiants que optin als ajuts esmentats hauran de tenir un bon expedient acadèmic i acreditar un coneixement suficient de la llengua de docència del país de destinació.
MÉS INFORMACIÓ A:

CONSULTES SOBRE SEXUALITAT, ARA PER WHATSAPP!

El Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat ( CEJAS) ofereix als joves menors de 30 anys la possibilitat de resoldre dubtes relacionats amb la sexualitat consultant el 687 748 640:

Informació sobre salut sexual i reproductiva: anticoncepció d’urgència, mètodes anticonceptius, retard de la regla, embaràs, IVE, ITS, etc.

Dubtes o dificultats en la vivència de la sexualitat: canvis del cos, la masturbació, identitat i orientació sexual i del desig, etc.

Dificultats en les relacions: confusió de sentiments i emocions, primeres relacions sexuals compartides, dificultats en la relació de parella, problemes en les relacions sexuals, etc.

Més informació : www.centrejove.org



Ajuts per al pagament de l'habitatge


A continuació t’ indiquem les línies d’ajut que existeixen actualment per a nous sol·licitants. Comprova’n els requisits, els terminis i la documentació a aportar.


Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

El període de presentació de sol·licituds s’inicia el 15 d'abril de 2016 i finalitza:
- Per persones beneficiàries de les prestacions econòmiques d’urgència especial: el
15 de juny de 2016
- Per a persones que han signat contractes de lloguer a través de les Borses de mediació per al lloguer social o d’habitatges gestionats per entitats sense ànim de lucre: el 31 d’octubre de 2016


Són prestacions a fons perdut que s’atorguen a persones que han contret deutes en relació amb l’habitatge, amb la finalitat de garantir un habitatge a la persona sol·licitant i a la seva unitat de convivència. Aquest tràmit es pot sol·licitar en qualsevol moment.


Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

El període de presentació de sol·licituds s'inicia el 15 d'abril de 2016 i finalitza el 15 de juny de 2016